کد خبر : 2465
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 خرداد 1401 - 13:49

ورود فاضلاب عفونی بیمارستان بی بی حکیمه به محیط زیست و بی خیالی مسولان/فیلم

ورود فاضلاب عفونی بیمارستان بی بی حکیمه به محیط زیست و بی خیالی مسولان/فیلم

آلایندگی و فاضلاب عفونی بیمارستان جزو مهم ترین مباحث زیست محیطی است. فاضلاب بیمارستانی دارای مقادیر زیادی زباله های خطرناک است که برای سلامت انسان، جانوران، گیاهان و محیط زیست زیان آور است. اما متاسفانه توجه و تاکید لازم در این باره صورت نگرفته است. یکی از این واحدهای درمانی بیمارستان بی بی حکیمه گچساران

آلایندگی و فاضلاب عفونی بیمارستان جزو مهم ترین مباحث زیست محیطی است. فاضلاب بیمارستانی دارای مقادیر زیادی زباله های خطرناک است که برای سلامت انسان، جانوران، گیاهان و محیط زیست زیان آور است. اما متاسفانه توجه و تاکید لازم در این باره صورت نگرفته است.

یکی از این واحدهای درمانی بیمارستان بی بی حکیمه گچساران است که مستقیم و بدون تصفیه، فاضلاب عفونی خود را مدت هاست که در محیط زیست دقیقا کنار بیمارستان تخلیه میکند و ظاهرا مسئولان بیمارستان دغدغه ای از این بابت ندارند.


این اتفاق فارغ از آلایندگی زیست محیطی امکان دارد باعث شیوع بیماری های عفونی در انسان و حتی حیوانات شود.
طی گفتگویی که با مسئولان محیط زیست شهرستان داشتیم ابراز کردند که بارها به بیمارستان بی بی حکیمه اخطار داده اند و متاسفانه با بی توجهی روبرو شده و در نهایت منجر به تشکیل پرونده و ارجاع آن به مراجع قضایی شده است.
حالا چرا و چگونه تخلفات زیست محیطی این بیمارستان که اتفاقا مورد تایید سازمان محیط زیست هم قرار گرفته،با چشم پوشی مقامات قضایی شهرستان و استان مواجه شده، جای سوال است.
در این مورد سعی داشتیم با مسئولان بیمارستان بی بی حکیمه هم گفتگویی داشته باشیم که گویا اجازه مصاحبه نداشتند و با بهانه این که برای گفتگتو نیاز به هماهنگی با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی است از این گفتگو سر باز زدند. خود این مساله هم تامل برانگیز است.
آیا فقط در مواردی خاص و حیاتی همچون فاضلاب عفونی و انتقادات نیاز به اجازه دانشگاه علوم پزشکی دارند و در سایر موارد پیش و پا افتاده آزادی عمل دارند؟؟؟؟

در پایان این گزارش به طور خلاصه به عوامل میکروبی بیماریزا در آلایندگی های عفونی بیمارستان ها و خطرات ناشی از آن اشاره میکنیم تا اهمیت موضوع برای خوانندگان هم روشن شود.

عوامل میکروبی بیماریزا
مهمترین موضوع نگران کننده در ارتباط با فاضالابهای بیمارستانی که دارای عوامل بیمااریزای
روده ای، باکتریها، ویروسها و عوامل انگلی هستند، آن است که این پاتوژن هابه راحتی از طریق آب منتقل میگردد.فاضلاب آلوده تولیدشده از بخشهایی که بیماران روده ای را درمان میکند در طی
شیوع بیماریهای همه گیری اسهال یکی از مهمترین مسائل و مشاکلات بهداشت محیط هستند.
موضوع دیگری که مطرح است آن است که برخی ازعومل بیماریزا ی موجود در فاضلاب های
بیمارستانی مقاومت دارویی بالایی دارند، به همین دلیل به عنوان یک تهدید جدی بر روی سلامت
جامعه می باشند.علاوه بر آن برخی از میکروارگانیسم های فوق ممکن است مقاومت دارویی خود را
به سایر عوامل بیماریزا منتقل کنند به همین دلیل در صورت شیوع عوامل عفونی در جامعه درمان
نیز مشکل خواهد بود.

مواد شیمیایی خطرناک
مقادیر جزئی از مواد شیمیایی به علت گندزدایی و نظافت وارد شبکه های جمع آوری فاضلاب میشوند.اما اگر مدیریت مناسب اعمال نگردد مقادیر زیادی از مواد شیمیایی ممکن است وارد شبکه های جمع آوری فاضلاب گردد.

زایدات دارویی
اغلب مقادیر جزئی از زایدات دارویی هم توسط بخشهای مختلف بیمارستانی وهمچنین توسط
داروخانه در داخل شبکه های جمع آوری فاضلاب تخلیه میگردد.اگرمدیریت مناسب اعمال نگردد ممکن است مقادیر زیادتری از زایدات دارویی که شامل آنتیبیوتیاک ها و داروهای ژنوتوکسایک خواهد بود در شبکه های جمع آوری فاضلاب تخلیه گردد.

ایزوتوپ های رادیواکتیو

مقادیر جزئی از ایزوتوپ های رادیواکتیو توسط بخشهای انکولوژی در داخل شبکه های جمع آوری فاضلاب تخلیه خواهند شد که خطری برای بهداشت محیط زیست نخواهند داشت به شرطی که مدیریت مناسب اعمال گردد.

امید است مسئولان مربوطه از جمله مسئولین بیمارستان بی بی حکیمه و دانشگاه علوم پزشکی، فعالین محیط زیست و حتی مقامات محترم قضایی هرچه زودتر نسبت به برطرف کردن این تخلف بیمارستان بی بی حکیمه اقدام کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.