چه کسی پاسخگوی دغدغه باغداران پاکوه خواهد بود

ایستگاه پمپاژ پاکوه دارای ۱۲ الکترو موتور میباشد که در جریان طغیان رودخانه در سالهای گذشته زیر آب رفت و با پیگیری و تلاش نماینده سابق و اداره اب و با همکاری شرکت نفت بعد از خالی کردن اب طی ۷۲ساعت کار مستمر و شبانه روزی، سه پمپ به مدار فعالیت برگشت و در طول
ایستگاه پمپاژ پاکوه دارای ۱۲ الکترو موتور میباشد که در جریان طغیان رودخانه در سالهای گذشته زیر آب رفت و با پیگیری و تلاش نماینده سابق و اداره اب و با همکاری شرکت نفت بعد از خالی کردن اب طی ۷۲ساعت کار مستمر و شبانه روزی، سه پمپ به مدار فعالیت برگشت و در طول مدت تعمیر ایستگاه پمپاژ، مرحوم بهمن آزادی با پنج تانکر امور عشایر کار آبرساتی را انجام داد و مانع تنش آب در منطقه شد.
سال گذشته حدود ۶ پمپ در ایستگاه فعال بودند که متاسفانه یکی یکی از مدار خارج شدند و نامه نگاری ها و صورت جلسه های صورت گرفته برای تعمیر پمپها هم مثمر ثمر واقع نشد و ایستگاه تا فروردین ماه بطور کامل خاموش ماند ولی با اعتراضات مردمی و همکاری جهاد کشاورزی، اداره آب و شرکت نفت مجدد راه اندازی شد و تا زمان برداشت گندم یعنی حدود یک ماه آبرسانی انجام شد و بعد از این موعد، اعلام شد که فعالیت ایستگاه به منظور تعمیر اساسی باید متوقف شده و طرح آبرسانی با تانکر ادامه یابد. به دلیل غیرممکن بودن این امر با مخالفت مواجه شد.
در حال حاضر تمامی پمپها بجز یکی، از کار افتاده و اعتراضها هم کاری از پیش نبرده است. حتی پیشنهاد داده شد که باغات سراب ننیز، خربل و سربیشه با تانکر آبرسانی شود تا باغات پاکوه و سایر باغات تحت پوشش بخاطر شرایط خاصی که دارند، از آب پمپها تغذیه شوند. اما متاسفانه بخاطر لجبازی همکاری لازم انجام نشد و هربار که اعتراضی می شود، مسئولین از جمله بخشدار مرکزی گچساران قول می دهد اما عمل نمی کند.
حدود ۱۶۰ هکتار باغات در پاکوه تحت پوشش طرح آبرسانی ایستگاه پمپاژ است که حدود ۳۰ هکتار از این باغات توسط آب چاه آبیاری می شوند. در پروژه آبرسانی مقرر شده که فقط باغات موجود که شامل پاکوه، مهر و باشت و بیدزرد می شود آبیاری شوند. اما متاسفانه حدود ۱۵ هکتار باغ غیرمجاز تحت عنوان خانه باغ در سراب ننیز احداث شده است که آنها هم از طرح آبرسانی استفاده می کنند.
سابق بر این قرار بود که هر سه روز یکبار آبرسانی باغات انجام شود بخاطر این موضوع با ریاست سابق جهاد کشاورزی گچساران هم بحث ها شد اما توافق بر این شد که این میزان به هفته ای یک وعده کاهش یابد تا باغات سراب ننیز هم بتوانند از آب پمپها استفاده کنند. الان آبرسانی تمامی روستاها بجز روستای پاکوه انجام شده است و روز گذشته نوبت آبرسانی پاکوه شد و این درحالی است که پاکوه جز روستاهای تحت پوشش طرح آبرسانی توسط ایستگاه پمپاژ است. همین عدم مدیریت در آبرسانی و بی توجهی ها باعث خشکیده شدن باغات پاکوه شده است.
این موضوع نگرانیهایی را به وجود اورده، زیرا با وجود کم آبی و خشکسالی و همچنین عدم مدیریت مناسب در طرح آبرسانی، به احتمال قریب به یقین محصول کشاورزان و باغداران پر بار نخواهد بود.
با این حال جهاد کشاورزی شهرستان در این خصوص هیچ گونه عکس العملی انجام نداده و حتی اجازه داده تا باغهای غیر مجاز از سهمیه اب باغات مناطق تحت پوشش استفاده کنند. همین مساله باعث می شود که نوک پیکان کم کاری و بی توجهی به سوی جهاد کشاورزی و بخشداری مرکزی شهرستان نشانه رود.
بهرحال اگر اقدامی مثبت در جهت مدیریت بحران اب نشود، بخاطر شرایط جوی و فصلی و همچنین شرایط نابسامان مدیریت آب، خسارت بزرگی بر محصولات کشاورزی و کشاورزان وارد خواهد شد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0