گفتگو با فرماندار پیشین ممسنی/ بخش دوم/ ماهورمیلاتی

این گفتگو قبل از تودیع ایشان انجام گرفته است. ماهور میلاتی به عنوان یکی از بخشهای چهار گانه سرزمینی و تقسیمات کشوری شهرستان ممسنی قریب به ۳۵ درصد از وسعت و حدود ۱۰ درصد از جمعیت شهرستان را در خود جای داده است، چندین مشکل اساسی زیربنایی دارد که نیاز به توجه ویژه در سطح
این گفتگو قبل از تودیع ایشان انجام گرفته است.
ماهور میلاتی به عنوان یکی از بخشهای چهار گانه سرزمینی و تقسیمات کشوری شهرستان ممسنی قریب به ۳۵ درصد از وسعت و حدود ۱۰ درصد از جمعیت شهرستان را در خود جای داده است، چندین مشکل اساسی زیربنایی دارد که نیاز به توجه ویژه در سطح کلان و ملی دارد و اعتبارات شهرستانی و استانی برای آنها کار ساز نیست.
یکی از این مشکلات وضعیت نامناسب آب اشامیدنی به عنوان حیاتی ترین عامل ماندگاری مردم و آب مورد نیاز بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین عامل تثبیت ماندگاری به لحاظ ایجاد شغل و ثروت آفرینی و تولید در آمد است. در نیمه اردیبهشت ۱۳۹۷که عهده دار مسئولیت شهرستان ممسنی شدم قریب یک ماه تمامی روستاهای بخش ماهور آب آشامیدنی نداشت و شرایط آنقدر سخت بود که ما با همکاری اداره آبفای روستایی از راههای غیرمعمول توانستیم اب اشامیدنی آنجا را تامین کنیم. یکی از خطوط آبرسانی که از خومه زار تا بیدکرز ادامه دارد، خط انتقال و شبکه داخلی آن بسیار فرسوده و لوله ها دچار گرفتگی بودند و علی رغم کمبود شدید اعتباری توانستیم حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلومتر از خط انتقال آب این روستاها را نوسازی کنیم. شبکه های داخلی چند روستا که وضعیت نامناسب تری از دیگر روستاها داشتند، از جمله میشان و رباط تعویض شد و به نسبت اوضاع کمی بهتر شد.
یکی از اولویتهای دیگر ما در زمینه آبرسانی، پروژه ابرسانی تحت عنوان عمارت_کلاتون می باشد که از کازرون می اید و فاز اول ان هم روستای مالیچه شیخ است که آن هم میتواند ضمن تامین آب روستاهای مسیر مالیچه شیخ به بیدکرز و عشایر طول مسیر خط آبرسانی خومه زار_بیدکرز و بالعکس را در مواقع مورد نیاز پشتیبانی کند. این پروژه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پیگیری ها و مکاتباتی هم با سازمان های مرتبط استانی انجام دادیم بمنظور ابرسانی از سد چمشیر که موافقت استانی را هم گرفتیم اما بدلیل عدم شروع آبگیری سد و در ادامه جمعیت کم ان منطقه و نیاز به تصفیه آب جهت شرب به علت هزینه بالای آن در دستور سازمان های مربوطه قرار نداشت و اصرار ما هم تا حالا به جایی نرسیده است.
دومین پروژه تامین اب مورد نیاز این منطقه، آب جهت فعالیت های کشاورزی منطقه است و تنها راه و با صرفه ترین مسیر جهت تامین این آب کشاورزی از سد چمشیر است. متاسفانه در این خصوص به شهرستان و منطقه کم لطفی و حتی بی توجهی شد و با کمال تاسف هم چنان نیز ادامه دارد. در صورتی که در بازدید جناب آقای دکتر رئیسی رییس جمهور محترم از سد چم شیر قول تامین آب برای مناطق شمال استان فارس و کهگیلویه و بویر احمد داده می شود به ساکنان اطراف دریاچه سد از طرف مسئولان مربوطه بی توجهی می گردد.
این بی توجهی و نادیده گرفتن حق مردم علیرغم وجود زمین های حاصل خیز و قابل کشت هیچ توجیح علمی و عملی نیز ندارد. در سایه بی توجهی و عدم پیگیری دو پروژه سد پارسیان و سد چم شیر را به هم مربوط و برای هر دو مشکل ایجاد کردند. نه سد پارسیان احداث شد و نه آبی از سد چمشیر به شهرستان ممسنی تخصیص یافت و این موضوع را در اذهان مردمی ایجاد کردند که اگر از سد چمشیر آبی تخصیص داده شود دیگر سد پارسیان احداث نخواهد شد و بالعکس. درصورتی که من معتقدم این ظلم مضاعفی است که ما خودمان هم در شهرستان به این موضوع کمک میکنیم و سدی که احداث شده و به زودی آبگیری می شود و انتقال آب آن بر هر منطقه در شهرستان قابل انتقال و هزینه و سرعت اجرای آن از احداث سد قابل مقایسه نیست را رها کنیم و به پروژه ای که هنوز تکلیفش مشخص نشده و در صورت تصمیم بر احداث با ظرفیت پایین ذخیره سازی بیش از یک دهه برای ساخت زمان خواهد برد امید ببندیم. در این راستا هم مکاتبات زیادی انجام شد حتی موضوع را از مبادی مختلف به مرکز انتقال دادم ولی باید اذعان کنم که در این مسیر تنها بودم و برای درک بهتر موضوع با همراه نمودن نماینده محترم شهرستان و دکتر عباسی دوانی نماینده محترم شهرستان کازرون که عضو کمیسیون انرژی در مجلس است از منطقه بازدید شد. به نظرم اگر بزرگان ممسنی به تفاهمی برسند این امر شدنی است و هم اب از سد چمشیر تخصیص داده شود و هم سد پارسیان که حق شهرستان ما که یکی از پر آبترین شهرستانهای استان است، احداث شود.
دومین مشکل اساسی منطقه ماهور راهها و جاده های ان است. دو محور اصلی نورآباد_خومه زار_بابامنیر_میشان_گناوه که سالیان سال است که ردیف ملی دارد ولی بر اثر کم توجهی چند پروژه راهسازی حتی در دیگر استانها به آن الحاق شده در حالی که در سال های قبل حدود ۱۰ کیلومتر ان احداث شده است و موفق شدم مدیران کل راهداری و راه و شهرسازی دو استان بوشهر و فارس، نمایندگان و استانداران وقت را روی این مساله حساس کنم و پیگیریها نیز هم چنان با همراهی خوب نماینده محترم شهرستان ادامه دارد که امیدوارم به نتیجه برسد گرچه معتقدم آهنگ پیگیری شهرستانهای هم جوار خیلی بیشتر شده و در آینده کار را برای ما سخت تر خواهد نمود.
دومین جاده هم سه راه راهدار کازرون که حدود ۶_۷ کیلومتر ان جز شهرستان کازرون و خاکی و مشکل دار است که پیگیر ان هم از طرف اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و مسئولان شهرستان کازرون هستیم.
تخصیص اعتبار برای جاده روستای قره کنار به عنوان آخرین روستای بالای بیست خانوار نیز انجام شده است.
طبق سیاست کاری که مبنی بر عدم طایفه گرایی و منطقه گرایی و برای ایجاد توازن منطقه ای تا جایی که توانستم و شرایط اجازه داد نگذاشتم حق مردم ماهور میلاتی همچون سایر بخش ها ضایع شود.
در روستای برم سیاه به عنوان اولین روستای ورودی به ماهور میلاتی تعدادی از کوچه ها آسفالت شد و امتیاز زمین چمن مصنوعی نیز برای این روستا گرفته شد و زمین نیز توسط خیر محلی تامین و کلنگ زنی نیز شد ولی در ادامه با مشکل اعتبار مواجه شد و سایت تلفن همراه نیز ارتقا و اینترنت پرسرعت در آن برقرار شد.
در روستای طالقانی طرح هادی روستا اجرایی و امسال تکمیل خواهد شد، در روستای مرغ خانه بهداشت احداث و تعدادی از معابرش آسفالت شده و سایت تلفن همراه نیز ارتقا پیدا کرد، در روستای تلخاب گازرسانی و اسفالت جاده را داشتیم. آسفالت جاده قایقلو نیز انجام شد، گازرسانی و بهسازی قسمتی از معابر داخل روستایی در بشارجان، جدول کشی و زیر سازی معابر شهرک مورکرد، آبرسانی، بهسازی درون روستا و تعویض پایه های برق در روستای رباط اجرایی شده است. در روستای گوراسپید نیز تسطیح معابر و گازرسانی انجام و اجرای طرح هادی نیز امسال در برنامه قرار دارد.
در شهر بابامنیر برای اولین بار کتابخانه راه اندازی کردیم. با کمک شرکت نفت و گاز گچساران و اداره راهداری شهرستان، زمینی را برای استقرار ادارات تسطیح و آسفالت تعدادی از معابر انجام شد.
پیگیری اخذ مجوز فعالیت شبانه روزی شدن درمانگاه بابامنیر که علت شیوع بیماری کرونا اجرای ان به تعویق افتاده و تکمیل تجهیزات دندانپزشکی بابامنیر شدیم. خانه بهداشت سیار برای عشایر در بابامنیر مهیا شده، و مدرسه ای نیز احداث گردید.
بهسازی روستایی و تقویت اینترنت، راه اندازی پانسیون پزشکی و مجوز اورژانس ۱۱۵در میشان و ساخت آن در سفر استاندار نیز مصوب شد، که متاسفانه هنوز اعتباری دریافت نکرده و با کمکهای مردمی از جمله کمک های خود و اطرافیان و اهالی با پیشرفت کمی در حال ساخت است.
در روستای میشان سفلی نیز بهسازی روستایی بجز یکی دوتا کوچه بطور کامل انجام شده و مابقی نیز امسال انجام خواهدشد. زمین چمن مصنوعی نیز پیش بینی و زمین هم توسط اهالی تامین شده که با تامین اعتبار اجرایی خواهد شد. مدرسه ۳کلاسه برای میشان سفلی کلنگ زنی و بزودی ساخت آن شروع خواهد شد. در بیدکرز تقویت اینترنت پیش بینی شده و سالن ورزشی آن با ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است. در اراضی منابع طبیعی بین روستاهای بیدکرز و سایر مناطق که پوشش گیاهی از بین می رفت، بزرگترین پروژه جنگل کاری و بوته کاری شهرستان انجام شده و فیبر نوری از برم سیاه تا مالیچه شیخ تصویب کردیم که دولت جدید خواستار بررسی های بیشتر شده ولی به احتمال زیاد این کار هم انجام خواهد شد.
از محل اعتبارات ارزش افزوده ۲۴ باب آب انبار و تعدادی سطح صیقلی در مناطق عشایری و بزرگترین سطح صیقل ایران در منطقه ماهور احداث شده است. حدود ۲۰۰۰ کیلومتر جاده عشایری در شهرستان داریم که غالب آن در بخش ماهور است بخش تخریب شده آن مرمت و بهسازی شده و مناطق از شهرستان برای اولین بار بازگشایی شد از جمله دلوار کوهسیاه. آبرسانی سیار چه مناطق روستایی تحت پوشش ابفا و چه عشایری با حمایت های مورد نیاز انجام شده است. جاده و آبرسانی روستای نزاع در حال انجام و پیگیری تامین اعتبار محور باباکلان -نزاع نیز از شرکت نفت نهایی شده و ان شالله امسال اجرایی خواهد شد. برق رسانی به روستاهای کم جمعیت نوان .پی کمک، چاه شرف خانی و مشیل بندر نیز انجام یا در مرحله اجرا می باشد.
در مالیچه شیخ نیز سایت تلفن همراه ارتقا و روستا زیر پوشش اینترنت قرار گرفت و مجوز ارتقا سایت دیگر منطقه نیز اخذ که سال جاری اجرا خواهد شد.
در حوزه اشتغال هم چندین کار انجام داده ایم از جمله همکاری با بنیاد برکت در تمامی بخشها از جمله بخش ماهور، اهدای تسهیلات ویژه اشتغال با همکاری کمیته امداد انجام شده و با پیگیریهای نماینده محترم قرار است یک منطقه ویژه اقتصادی در منطقه ایجاد شود که جلسه تخصصی اولیه با مدیران مربوطه استانی برگزار و منتظر معرفی سرمایه گذار هستیم.
ماهور میلاتی یکی از مناطق نفت خیز است و ما در این راستا با کمک افراد متخصص منطقه طرح پتروپالایشگاه را با ۵۰ هزار بشکه نفت با همکاری نماینده محترم اماده کرده ایم و در بسته سرمایه گذاری استانداری نیز قرار گرفته ولی هنوز در مرحله اولیه پیشنهادی است و مکان ان مشخص نیست گرچه ضرورت احداث ان سالها ست در وزارت نفت مورد تاکید بوده است.
تخصیص اعتبارات سه درصد از محل اعتبارات نفت و گاز تقریبا صفر بوده است. از نظر قانونی از این ۳ درصد یک سوم به منطقه ماهور و دو سوم به مناطق محروم تعلق می گیرد و اگر این اعتبار تخصیص داده شود بسیاری از مسائل و مشکلات ماهور حل خواهد شد.
افرادی که در منطقه ماندگار شده اند به دامداری و کشاورزی دیم اکتفا کرده اند. طی دو سه سال گذشته تسهیلات و اعتبارات خوبی در حوزه گیاهان دارویی داشتیم اما متاسفانه متقاضی برای این کار وجود نداشت.
خدا را شاکریم که چند شرکت از شرکتهای تابع وزارت نفت با هدفگذاریهایی که ما انجام داده ایم و با استفاده از افراد منطقه و با همکاری بخشدار محترم ، شوراها و معتمدین شروع به کار کرده اند و بسیاری از جوانان منطقه الان مشغول به کار شده اند و این روند ادامه نیز خواهد داشت.
اقدامات انجام شده محصول مشترک و تلاش همه مدیران و کارکنان ادارات وهمکاری های نمایندگان وقت انجام شده و قطعا رافع محرومیت منطقه نیست ولی با شرایط موجود و ان شالله با رفع محدودیت های اعتباری کشوری می توان آینده امید بخشی را با وحدت و همدلی و پرهیز از سیاسی کاری موجود و مطالبه گری که تقریبا در بخش ماهور میلاتی نسبت به سایر بخش های شهرستان قابل بازگو نمی باشد برای ماهور و ماهوریان پیش بینی کرد و گرنه شاید خدمات ارایه شده و دیگر خدماتی که در این گفتگو بیان نشده پایان غم انگیزی برای توسعه منطقه ای باشد که در برابر داشته هایش نباید مشکلات امروزی را داشته باشد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0